Kırıkkale'nin Geleneksel Lezzetleri ve Sanatı Buluştu: Şef Hüseyin Şipal ile Söyleşi
Kırıkkale’nin Kültürel
Zenginlikleri “Doğduğu Toprakların Tatlarını Sanatla Harmanlayan Kırıkkale’li
Bir Şef: Hüseyin Şipal” Söyleşisinde Buluştu
Üniversitemiz El Sanatları
Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, “Doğduğu Toprakların Tatlarını
Sanatla Harmanlayan Kırıkkaleli Bir Şef: Hüseyin Şipal” isimli söyleşi
gerçekleştirildi.
Kırıkkale İl Kültür ve Turizm
Müdürü Sayın Neslihan Aktaş, Şehit Ali Tonga Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
Yiyecek ve İçecek Hazırlama Bölümü öğrencileri ve Güzel Sanatlar Fakültesi
öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlik, Kırıkkale’nin geleneksel mutfak
kültürü ve sanatsal mirasını harmanladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını,
Kırıkkale Üniversitesi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Asuman
Daşdemir yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Asuman Daşdemir, “Kırıkkale’nin geleneksel
mutfak kültürünün yaşatılması ve tanılır olması için İl Kültür Müdürlüğü ile
ortak projelerde yer almamız son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.
Söyleşide, Şef Hüseyin Şipal
Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerinden ilhamla sanat ve gastronomi ilişkisine
dair yaptığı keyifli anlatım büyük ilgi gördü. Kendi topraklarından yetişen
malzemelerin ve geleneklerin, estetik ve sanatsal bir perspektifle nasıl
yorumlandığına dair zengin bir sohbet ortamı oluşturuldu.
Etkinliğin sonunda, Şefin nefis
pideleri katılımcılara ikram edilerek etkinlik lezzet dolu bir kapanış yaptı.
Katılımcılar hem Kırıkkale’nin mutfak zenginliklerini hem de bu değerlerin
sanatla nasıl buluştuğunu deneyimleme fırsatı buldu.